14 Jun 2013

SENYUM

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1434H/2013M

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1434H/2013MJadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1434H/2013M | Salam Ramadan 1434H buat semua dengan ucapan Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadan buat pengunjung blog admin yang beragama Islam. Pastinya Ramadan 1434H ini kita akan mengaktifkan kembali ibadah dan segala kebaikan di bulan baik ini. Sebelum berpuasa, kita pastinya akan mengulangkaji tentang adab-adab berpuasaniat berpuasa, dan segalanya tentang ibadah di bulan puasa. Tak ketinggalan kita juga kena tahu tips-tips menarik untuk berjimat cermat di bulan puasa. Selain kemeriahan harga buffet di hotel-hotel terkenal dan juga hotel bajet, kita juga biasanya akan disogokkan dengan juadah kuih muih lazat yang dihidangkan di bazar Ramadan. Korang mesti nak tahu juga senarai bazar ramadan di sekitar kawasan anda ya. Sekarang ini, memang banyak sekali bazar Ramadhan yang terbaru tumbuh macam cendawan di musim hujan.

Sempena menyambut Ramadan ini, penulis ingin memohon kemaafan daripada semua pembaca jika selama ini ada kesilapan dari pihak penulis. Maaf Zahir dan Batin. Ops macam nak sambut hari raya la pulak.

Antara amalan Rasulullah Sallallahu A'laihi Wassallam sebelum kedatangan Ramadan adalah bersuci lahir dan batin.

PASTIKAN : Setting Niat --> Upgrade Iman --> Download sabar --> Delete Dosa --> Approve Maaf --> Search Pahala.

Seperti tahun-tahun sudah, penulis akan sediakan kepada anda semua Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1434H 2013M.

Berikut adalah senarai Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1434H/2014M sumber dari http://www.islam.gov.my/

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Bagi Negeri-Negeri Seluruh Malaysia 1434H/2013M

* Sumber: eFalak, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

0 Komen:

Catat Ulasan